3e strafzaak in de startblokken

4 mei 2021 Uit Door Eelze60

Traject controle met om de 100m een bekeuring

Vorig weekend post. Ik had op het politiebureau in mijn woonplaats moeten verschijnen in het kader van een rechtshulp verzoek uit Tsjechië. Die kreeg ik dus te laat, dus nieuwe afspraak en heen.

Ik word wederom nog steeds verdacht van het niet voldoen aan de willekeurige en zonder enige vorm van berekening naar mogelijkheden, opgelegde alimentatieplicht. Het Tsjechisch Openbaar Ministerie is bezig met een 3e strafzaak tegen mij voor nog steeds hetzelfde feit.
Het begint een beetje op een trajectcontrole te lijken met ook gedurende het traject snelheidsmetingen en boetes. Formeel zal dit best mogen, om de 100m controle hoe snel je rijdt. Op een traject van bijv. 10 km kun je zo 100x iemand bekeuren voor te snel rijden. Een voorbeeld van 2 boetes voor controle om de 500m hier. Het mag.
Analoog aan de snelheidsboete en daarin gevolgde motivatie van de rechter kan ik ook elke maand opnieuw beslissen de alimentatie te betalen ja of nee, dus is er geen sprake van één voortgezette rechtshandeling.
Het enige wat ik zou kunnen proberen is aandragen dat mijn voortgezette rechtshandeling bestaat uit het voortdurende bezwaar mijnerzijds tegen de manier van vaststellen van alimentatie zonder de binnen de EU verplichte berekening en om die reden de weigering tot betalen. Maar in Tsjechië heeft dat weinig kans. Zoals alles daar weinig kans heeft.

Het verhoor verliep verder soepel, de standaard vragenlijst was weer aanwezig.
Af en toe geantwoord, af en toe beroep gedaan op zwijgrecht.
Uiteraard aangevoerd dat ik best wil betalen mits er een navolgbare berekening naar mogelijkheden voorligt en dit vanaf 2008. Het is dus niet mijn onwil, maar onwil van justitie in Tsjechië.

Toch weer 2 uur op vrije dag bij de politie doorgebracht.

En daarna thuis dezelfde dag nog bezwaar geschreven tegen de vervolging, dit moest binnen 3 dagen na de kennisgeving, dus direct maar de deur uit gedaan. Niet dat het helpt, maar voor een hoger doel moet ik elke beroep- en bezwaarmogelijkheid benutten.

Zoals steeds: wordt vervolgd.