Post. U bent veroordeeld tot 9 maanden cel!

27 juli 2019 Uit Door Eelze60

Zo simpel als de titel het stelt, is het.
Tring. De bel. Aangetekende post. Geopend : veroordeeld tot 9 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het opzettelijk niet betalen van alimentatie in de periode 2008-2010 toen ik werkloos was. (zie ook eerdere blogs)

Geen proces.
Geen verdediging.
Gewoon zonder enige vorm van proces veroordeeld tot gevangenisstraf.

Inderdaad, in een EU-lidstaat, waarin zowel het Europees Verdrag van de Mensen als het Handvest van de Grondrechten van de Europese Unie geldig zijn en nageleefd dienen te worden !
Dat TsjechiĆ« civielrechtelijk een puinhoop was, is al eerder beschreven, dat het ook strafrechtelijk minstens net zo erg is, dat was even een verrassing voor mij als Nederlander. Tsjechen weten niet beter, “want is zo”.

EVRM Artikel 6. Recht op een eerlijk proces stelt uitgebreid je rechten vast, o.a. openbare zitting, tolk, verdediging, tijd om je voor te bereiden etc.etc.
Link bijv. hier : https://nl.wikipedia.org/wiki/Artikel_6_van_het_Europees_Verdrag_voor_de_Rechten_van_de_Mens

Het Handvest van de Grondrechten van de EU kent een vergelijkbare tekst. Iets minder uitgebreid.

Beide artikelen zijn op meerdere punten geschonden. Maar ik mocht wel in beroep !
En daar is een belangrijke reden voor : de rechter is niet eens bevoegd !

Grondrechten EU :

Het EVRM heeft weer een vergelijkbare tekst.
Dit betekent dat als je in Nederland iets doet wat daar niet strafbaar is, dit niet in een ander land bestraft mag worden.
Het niet betalen van alimentatie is in Nederland niet strafbaar….Einde proces ? Foutje, dit is TsjechiĆ«.

Inhoudelijk is het ook niet allemaal correct. Een paar puntjes :

Ook hier weer, gewoon een stelling, geen berekening terwijl die van de Nederlandse rechtbank aanwezig is, in beroep daarover meer šŸ™
Maar duidelijk 2500 Euro lasten, hoe kan ik dan met 1700 Euro inkomsten nog 520 Euro alimentatie betalen ? Men staart zich blind op die 1700 Euro, wat voor Tsjechen nog steeds veel geld is….maar de lasten in Nederland willen ze niet zien…

De rechter weet dat er loonbeslag gelegd is, ik heb iets van 9000 CZK als beslagvrije voet, en dan moet ik 8000 CZK alimentatie betalen als voorwaarde ? Ik hou dus 1000 CZK (40 Euro) over om de huur (6500) van te betalen en te eten en te drinken ? Welke nazaat van de brave soldaat Svejk doet zo’n uitspraak ? Mgr. Martin Lysek, rechter in Prerov, dus.

De hele uitspraak hier

En ook dit moet vermeld worden : een bericht van het OM van 20.09.2013 dat men bij de rechtbank een strafvoorstel ingediend heeft. Dat was op vrijdag 20.09.13.
Op dinsdag 24.09.2013 doet de rechter al uitspraak…..
Zonder hoor en wederhoor is vermoedelijk (want relevante documenten krijg je niet in Tsjechiƫ) 1 op 1 het voorstel van OM overgenomen door de rechter. Ongehoord !

De aankondiging van het OM hier.


In beroep dus.