Kerstgedachte – Vechtscheiding

24 december 2019 Uit Door Eelze60

Mijn vechtscheiding heeft weinig met Kerst te maken, weinig vrede…

Het is nu weer Kersttijd, net als in 2005, toen na Kerst ons huwelijk op de klippen liep. Dit was niet zo zeer een moment, het was al langer aan de gang, achteraf al jaren maar mannen schijnen daar blind voor te zijn.

Ik wil het hier niet hebben over de aanleiding van de scheiding, maar over het proces daarna, om aan te geven hoe gemakkelijk je in een vechtscheiding terecht kunt komen.

kerst na een scheiding

Na Kerst 2005 dus het hoge woord eindelijk gevallen. Scheiden dus. Nog nooit eerder gedaan, mij leek mediator een goede weg, misschien viel er nog iets te herstellen en anders probeer je er samen zo goed mogelijk uit te komen. Mediator gezocht, waren gelijk 2, een man en een vrouw om zo neutraal mogelijk over te komen.
Daar samen heen, mislukking. Mijn ex wou niet in overleg. “Jij wou dit”, meer kwam er niet echt uit. Mogelijk had ze zelf al een advocate ingeschakeld (waarschijnlijk, en die had uiteraard geen belang bij een concurrerend traject) want iets later een brief van de deurwaarder.
Voorlopige voorziening gevraagd door ex haar advocate.
Nog met ex gepoogd te spreken dat deze stap onzin is en alleen een verdienmodel voor haar advocate is, dat we ook onderling een tijdelijke regeling kunnen afspreken. Elk ca. 3000 Euro aan kosten, samen 6000 Euro voor een regeling van 6-12 maanden geeft al “gratis” minimaal 500 Euro aan alimentatie per maand…..
Reactie : “maar mijn advocate zegt dat het moet”. Niet mee te spreken dus.

Dus voorlopige voorziening, vervolgens de definitieve uitspraak redelijk gelijk aan de voorlopige voorziening en toen moest de boedelscheiding nog onderling geregeld worden.
Onderling? Nee. Ook daar weer haar advocate die van alles blokkeerde, dus ook dat via de rechtbank.

Inmiddels was het eind 2010, ik was verhuisd naar Tsjechië om dichter bij mijn kinderen te zijn en tevens bij mijn nieuwe vriendin. (de keuze was voor de kinderen, mijn vriendin wou ook wel naar Nederland komen).
Daar werk gevonden, dus tijd om de alimentatie te herzien en daar naar de rechtbank te stappen voor een verzoek tot herziening alimentatie. Het vervolg is voorwerp van dit blog, zie de eerdere berichten : onmogelijke alimentatie, deurwaarder, strafbaarstelling etc.
En dan denk je waarom?

Ooit vertelde mijn dochter dat ik 3 miljoen Tsjechische kronen in Zwitserland op rekening heb. Dat bedenkt ze niet zelf. Ze was toen ik denk 13 jaar.
3 miljoen CZK komt overeen met ca. 120.000 Euro.
120.000 Euro is ongeveer het bedrag dat ik op grond van inkomen en dienstjaren als ontslagvergoeding gekregen zou kunnen hebben als ik ontslagen was bij een niet failliet gegane werkgever. Ik werd helaas ontslagen bij faillissement. Ga langs het UWV zonder recht op 120.000 Euro dus.
Maar deze uitspraak van dochter maakte wel duidelijk waarom de advocaat van ex in Tsjechië een lijst met alle bankinstellingen en verzekeringen ingediend had met het verzoek aan de rechtbank om daar te zoeken naar mijn vermogen.
(overigens typisch Tsjechisch en in strijd met EU recht : als tegenpartij krijg je dit soort stukken niet te zien, moet je zelf maar ontdekken bij zoektocht in archief naar de ontbrekende alimentatieberekeningen).
Ex zal dit zelf ook niet bedacht hebben, maar dit is haar ongetwijfeld ingefluisterd en uitgerekend door haar advocate.

Waarom?
Zie hier duidelijk wat de eerste prioriteit van een slechte advocaat is : je bent geen klant maar bron van inkomsten.
(dit geldt overigens niet voor alle advocaten, zelf zeer goede ervaringen met aantal anderen)
Dat dit bij de Nederlandse advocate van ex een grote rol speelde bleek me onlangs. Ik was wat zaken nodig en wat op internet aan het zoeken :
Mevrouw Hoekman – Haan uit Stadskanaal is geen advocate meer!

https://www.advocatie.nl/actueel/hof-van-discipline-schrapt-advocatenechtpaar-hoekman-van-tableau/

Omdat weleens dingen van internet verdwijnen naar verloop van tijd hieronder de printscreen :

Uit bovenstaande is duidelijk dat er al financiële problemen waren in begin 2007, waarschijnlijk al eerder.
Ex was daar cliënte van 2006-2010.
Het ligt voor de hand te veronderstellen dat een advocatenkantoor in financiële problemen belang heeft bij lange procedures, vooral gemakkelijke, zodat voor weinig inspanning redelijk veel uren te schrijven zijn.
Mijn vermoeden is dus dat mevrouw Hoekman mijn ex (en daarmee mij) in 2 onnodige procedures getrokken heeft, leugens verspreid heeft over een ontslagvergoeding, mijn ex financieel een flinke poot uitgedraaid heeft (want ze beklaagde zich er over dat ze zo weinig uit de boedelscheiding ontvangen had, volgens mij meerdere tienduizenden Euro’s…maar wat na de eindafrekening overgebleven is weet ik niet, maar de opmerking doet iets vermoeden) en de basis gevormd heeft voor de vechtscheiding waarbij ex dus zover gaat dat ze mij strafrechtelijk vervolgt, in eerste instantie mogelijk om de druk op te voeren in de veronderstelling dat ik 120.000 Euro heb en bij genoeg druk wel ga betalen; nu eerder als soort frustratie en wraak.

En zo raak je dus in een vechtscheiding.

Prettige Kerstdagen!