FRA? A!

22 januari 2020 Uit Door Eelze60

In de civiele zaak was ik uitgeprocedeerd, d.w.z. voor de periode tot uitspraak, dus tot ca.2013, maar het zit niet in mijn karakter om me neer te leggen bij een op willekeur gebaseerde uitspraak zonder enige vorm van berekening naar vooral mogelijkheden om alimentatie te betalen.
Dus op zoek.
In de EU bestaan diverse instituten die allemaal mee-eten uit de goed gevulde EU geldpot. Dus maar eens een van die instituten benaderd : FRA.

Helping to make fundamental rights a reality for everyone in the European Union.
Perfect! Daar moet ik zijn! Toch?
Briefje geschreven, situatie uitgelegd (draagkracht nihil toch ruim 500 Euro alimentatieplicht op grond van “uw inkomen is hoog genoeg” zonder rekening te houden met mijn lasten) en om hulp gevraagd.

Uit het antwoord (of eigenlijk “het” antwoord) :

2 dingen dus :
1. Ze hebben geen bevoegdheid individuele gevallen te behandelen, dus jammer dan, jouw grondrechten interesseren ons even niet. Dus dat everyone kan uit de banner op jullie webpagina gehaald worden.
2. Ze hebben niet de bevoegdheid EU staten te monitoren inzake mensenrechten (een van de belangrijkste grondrechten).
Uiteraard ook overbodig want de EU-heilstaat heeft alleen perfect functionerende lidstaten. Daar hoeft niks aan onderzocht te worden….

Hiermee kan de banner van het FRA dus gemodificeerd worden :

Waarmee de ietwat cryptische titel van dit blogje verklaard is.
Wat meer achtergrond over het FRA (bron : webpagina FRA) :

Ze zullen zich vast wel bezig houden met het maken van mooie rapporten over grondrechten, maar zeker niet voor “everyone” .

Hier de brief. (opklik)

De laatste zin maakt overigens duidelijk hoe ver dit soort agencies van de wereld vervreemd zijn. Uitgeprocedeerd. Zoek je recht eerst in het land zelf…..

Ik heb zomaar een bezuinigingsvoorstel voor de EU.